Cablarea structurată reprezintă fundația infrastructurii IT, având un rol esențial în eficiența comunicațiilor și a transferului de date în cadrul unei organizații. Sistemele de cablare structurată includ rețele de voce și date, telefonie și distribuție de cablu TV (CATV).

Rețelele de voce și date pot utiliza cabluri de diferite categorii, cum ar fi Cat. 5, Cat. 6 sau Cat. 7, pentru a asigura viteze optime de transfer și performanță în funcție de nevoile specifice ale proiectului. În plus, soluțiile pe bază de fibră optică oferă o capacitate mai mare de transfer și o imunitate sporită la interferențe.

Sistemele de telefonie reprezintă o componentă importantă a cablării structurate, facilitând comunicarea internă și externă în cadrul unei companii. Acestea pot fi implementate folosind tehnologii tradiționale sau moderne, cum ar fi VoIP (Voice over Internet Protocol).

Distribuția de cablu TV (CATV) implică instalarea și gestionarea infrastructurii necesare pentru transmisia semnalului de televiziune prin cablu în clădiri și zone rezidențiale.

Depisto asigură implementarea unei soluții de cablare structurată eficiente și fiabile necesită experiență și cunoștințe tehnice solide. Prin abordarea integrată și adaptarea soluțiilor la nevoile specifice ale fiecărui proiect, cablarea structurată asigură o infrastructură IT robustă și durabil